Li om Livet

Baklänges översteg

Kategori: Allmänt

Ett av mina stora intressen när jag var i början av tonåren var - håll i er - Hockey! Jag kollade på alla matcher som sändes på TV, var på Roma IF:s alla hemmamatcher i Rävhagen och prenumererade såklart på Hockeytidningar. Fick jag chansen tog jag mer än gärna båten till fastlandet för att titta på matcher på Hovet. Allra bäst var det förstås om Brynäs skulle spela. Men derbyn mellan AIK och Djurgården eller Södertälje var också riktigt kul. 
 
Några av mina stora idoler på den tiden var Bobby Orr, Bobby Hull och Bobby Clark. Det här bilden av Hull och Orr in action är tagen lite innan min fascination satte igång och även innan de uppfann hockeyhjälm, visir och tandskydd.  
 
Sen trappades intresset av något men nu under julhelgen har jag tittat på småkronorna och blir alldeles varm i hjärtat av deras glädje, kreativitet och uppfinningsrikedom.
 
Läser för övrigt i DN om Johan Forsberg som är professionell hockeyspelare och som dessutom gillar att twittra och blogga. Inget konstigt med det, me like: